четвер, 24 січня 2013 р.

Горщик своїми руками


Подаю ось такий цікавий майстер-клас (запозичено з Інтернету)  виготовлення горщика для квітів чи топіарія (як робити топіарій дивіться на цьому сайті www.domovod.comli.com).

Нам потрібні для роботи:
- тканина, краще цупка, розмір 50×50, але все залежить від того, якого розміру горщик ви хочете виготовити. Колір тканини бажано вибирати в тон майбутнього горщика;
-  фігурна обємна пляшка, бажано пластикова (її можна обрізати і не виймати, коли горщик буде готовий);
-  клей ПВА, вода;
-  фарби акрилові, пензлик;
-  нитки, голки, мотузка;
-  газети, поліетилен;
-  лак акриловий.

У центр шматка тканини ставимо пляшку, вирізаємо коло і підшиваємо край тканини, рубець 4-5 см.
Наливаємо в якусь ємність клей, розводимо його водою ( чим менше води, тим міцніший у результаті виріб). Опускаємо вирізаний ножицями кружок з тканини і добре змочуємо клеєм, віджимаємо.
Викладаємо заготівку на стіл. У центр ставимо пляшку, попередньо обгорнувши її в поліетилен, аби без зусиль можна було вийняти, коли сформуємо горщик. Можна взяти і не фігурну, а звичайну пляшку, тільки обгорнути  її декількома шарами з газет і скотчу, сформувавши таким чином об'ємну вигнутість.

Починаємо творити горщик, піднімаючи тканину і збираючи її складками, потім фіксуємо мотузкою навколо пляшки. Залишаємо сохнути.
Після висихання тканина стає твердою, як камінь, і вже має потрібну форму.
Тепер фарбуємо виріб у вибраний нами колір. Наносимо перший шар фарби, залишаємо сохнути, потім фарбуємо вдруге дуже ретельно в усіх складках і незафарбованих місцях. Додаємо до фарби трохи клею, аби фарбуючи зміцнювати конструкцію.
Після висихання фарби знімаємо мотузку і виймаємо пляшку. Ще раз все підправляємо, за необхідності виріб востаннє покриваємо клеєм, а після висихання фарбуємо основним тоном.

Коли висохне, заповнюємо горщик гіпсом чи пінопластом і фіксуємо в ньому стовбур дерева чи квіти. Горщик готовий. 
Усім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар