понеділок, 5 серпня 2013 р.

Квiтка маку

Ще одну квітку робимо своїми руками - червоний мак. Вона зустрічається у квіткових орнаментах багатьох народів світу. Символізує мужність, вірність, пристрасть, шанобливість. Яскрава квітка маку у волоссі, чи як прикраса до вбрання, якнайкраще підкреслить індивідуальність і завжди привертатиме увагу оточуючих.
Отже, виготовляємо квітку маку. Беремо червону стрічку шириною 5 см. Робимо викройки пелюсток маку двох розмірів: №1 - висота 4,5 см, ширина – 4 см. №2 - висота 5,3 см, ширина – 5 см. Прикладаємо викройки до стрічки по косій і вирізаємо 10 пелюсток №1 і 8 пелюсток №2. Обпалюємо краї пелюсток над свічкою на вогні (тримаючи не над вогнем, а трохи збоку). Готові заготовки пелюсток відкладаємо і робимо серединку квітки. Спочатку виготовляємо тичинки.

 Беремо чорні нитки і намотуємо між пальцями вісімкою, знімаємо нитки з пальців і «вісімку» перев’язуємо посередині. Рівно обрізаємо кінці ниток і, змочивши клеєм краї ниток, обсипаємо манкою. Тичинки маку готові.


  Беремо клапоть зеленої стрічки розміром 5 на 5 см і вирізаємо коло, краї обпалюємо і прошиваємо. Вкладуємо вату і затягуємо, формуючи кульку. Це серединка маку. Серединку можна зваляти і з вовни. Обмотуємо кульку коричневими нитками, поділяючи на дольки.
 
До низу кульки приклеюємо тичинки.


Тепер до серединки з вивороту приклеюємо 5 пелюсток №1 в один ряд по колу, перекриваючи трохи краї пелюсток, потім клеїмо другий ряд пелюсток №1, закриваючи стики пелюсток першого ряду. У третій ряд клеїмо пелюстки №2 , накладаючи в один ряд 8 пелюсток одна на одну з великим напуском.

Вирізаємо із стрічки диск діаметром 4 см і заклеюємо виворіт квітки, приклеюючи лише середину диска, краї диска мають вільно спадати, ніби чашолистики.
 Заколку обклеїти стрічкою і приклеїти до неї (чи до основи брошки) мак. Прикраса готова!
Усiм натхнення! Яндекс.Метрика

Немає коментарів:

Дописати коментар