понеділок, 21 жовтня 2013 р.

МК троянда зі шкіри

Не змогла пройти мимо. Цей майстер-клас досить поширений в Інтернеті, проте все ж таки вирішила використати його у своїх записах. Квіти зі шкіри ми вже виготовляли як прикраси на взуття, заколку для волосся, брошку,  а ось цю троянду зі шкіри використаю при виготовленні кольє. Результатами обов’язково похизуюсь.
Насамперед нам  потрібна шкіра кольорова, червона. Старі печатки підійдуть ідеально. Нема кольорової шкіри? Тоді прийдеться брати чорну, але в процесі виготовлення фарбувати пелюстки у потрібний колір.
 Шкіру знайшли, тепер робимо викройки пелюсткових віночків: А – 2шт.
                                        Б -  2шт.
                                        В – 2шт.
                                        Г – 1шт.
                                        Д – 3 шт.
А також вирізаємо ще два листочки із зеленої шкіри або ж потім їх пофарбуємо.
Тепер віночки і листки замочуємо в розчині ПВА (приблизне співвідношення клею і води: 1-1,5 столові ложки ПВА на стакан теплої води. Викладаємо просохнути пелюстки і листки на 2-5 хвилин.  Беремо заготовки і розтягуємо їх руками, роблячи пелюстки тоншими і еластичнішими. Знову залишаємо їх сохнути хвилин на 15-25.


 Потім скручуємо пелюстки віночків Г та Д і листки у спіральки і так залишаємо їх сохнути. Маленькі віночки А, Б, В не скручуємо. 
Сухі маленькі віночки, які не скручували А,Б,В, обробляємо відповідною за розміром булькою на мякій подушці. Таку подушку можна зшити самостійно з цупкої тканини, наповнивши піском, а краще крупною сіллю. Гарячу бульку притискаємо до середини віночка – і отримуємо чашечки. Якщо спеціальних інструментів не маємо, то кладемо віночки А, Б, В на гарячу пательню, розігріту на плиті, замшевою стороною до гарячої поверхні,  і тримаємо аж поки віночки не стануть випуклими (чим довше тримаємо на гарячій пательні, тим випуклішими будуть віночки).

 Сухі великі віночки Г, Д і листки розправляємо руками і надаємо їм відповідну форму.
 Пелюстки, після того як вони висохнуть, фарбуємо в червоний чи інший колір акриловими фарбами, листки – в зелений колір і знову залишаємо сохнути.
 Тепер беремо маленький віночок А і склеюємо його у бутон.

Потім клеїмо другий віночок А.

Далі підлеюємо перший віночок Б.

Тепер клеїмо другий віночок Б.

Після цього клеїмо перший і другий віночки В.

Наклеюємо віночок Г.

 Нарешті клеїмо останні два віночки Д.


Наприкінці клеїмо листки і чашолистик/підклейку (вирізаємо як п’ятилисник). Троянда зі шкіри готова.
Усім натхнення!



Немає коментарів:

Дописати коментар