вівторок, 5 листопада 2013 р.

Гербера зі стрічки - вдалий майстер-клас

Якщо вам є кому зав'язувати волосся у хвостики чи коси, то цей майстер-клас  саме для вас. Прекрасні гербери зі стрічок з гумовими підв'язками для волосся. 

Отже, для пишної гербери нам потрібно десь 4 - 4,5 метри стрічки шириною 1 см. Нарізаємо з неї 5 різновидів пелюсток довжиною 7см (16 шт), 6 см (14 шт), 5 см (12 шт), 4 см(8 шт) і 2,5 см (15 шт).
Кожну пелюстку з одного краю заокруглюємо, згортаємо  навпіл і по краях злегка проходимо (обпалюємо) запальничкою. Заокруглений  же край обпалюємо над свічкою, тримаючи пелюстку лицьовою стороною вверх. Протилежний край пелюстки згинаємо, трохи обпалюємо і склеюємо, як показано на рисунку.
Виходять гарненькі  пелюсточки різних розмірів.

Тепер виготовляємо серединку квітки, на яку клеяться пелюстки. Для цього беремо ватний  або просто картонний диск, який обшиваємо тканиною. Потім закріплюємо посередині диска стрічку гарячим клеєм чи голкою з ниткою і починаємо обгортати цей диск навхрест стрічкою, як показано на фото. Кінець стрічки згортаємо вісімкою, посередині прикладаємо  гумову зав'язку для волосся і  покриваємо її кінчиком стрічки, з якої  робимо герберу, закріплюємо гарячим клеєм чи голкою (див. рисунок).

Повертаємо диск лицьовою стороною і починаємо клеїти пелюстки. Спершу перший шар - пелюстки довжиною 7 см -  клеїмо ближче до краю диска. Другий шар - пелюстки 6 см - вклеюємо між пелюстками першого шару. Третій шар - клеїмо впереміш пелюстки довжиною 5 см і 4 см. Якщо якісь пелюстки надто  стирчать, виділяються зі строю, то обпалюємо їх запальничкою, виправляємо, так би мовити, брак виробництва.  Вклеюємо в останній шар найменші 15 пелюсток довжиною 2,5 см. У серединку, яка  залишилася пустою, наливаємо клей і заповнюємо намистинами чи бісером. 

Диво-прикраса для волосся готова.  Під час написання цього майстер-класу ледь-на-ледь загрузилися  картинки. Мабуть, це віруси заважають, час звернутися до спеціалістів, що здійснюють Ремонт компьютеров , хоча й установлений начебто непоганий антивірусник, але ноут чомусь  глючить. Проте це вже мої проблеми, усім же бажаю творчих успіхів. Натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар