вівторок, 23 вересня 2014 р.

Хризантеми зі стрічок




На вулиці дощ. Осінь. Саме настав час для занять чимось таким, що зігріває душу й тіло. Для мене це моє хобі. Сідаємо зручніше в крісло, загортаємось у ковдру, ставимо поруч горнятко кави і починаємо вивчати новий майстер-клас. Ми вже робили хризантеми різними способами з тканини і стрічки, а також хризантеми зі шкіри. І ось тепер розглянемо ще один спосіб виготовлення цих прекрасних осінніх квітів зі стрічок.
Для роботи нам потрібна стрічка шириною 12 мм. Спочатку розрізаємо стрічку на фрагменти довжиною 36 мм. Це майбутні пелюстки.


У кожної такої пелюстки з одного краю зрізуємо вугли, як показано на фото.

 Обпалюємо цей край,потримавши декілька секунд над запальничкою, аби пелюстка загорнулася всередину.

Інший край пелюстки склеюємо або запалюємо запальничкою таким чином.

Пелюстка готова. Тепер робимо необхідну кількість пелюсток. Вирізаємо коло зі стрічки, яке наклеюємо на будь-який жорсткий матеріал, і починаємо в 6 рядів по колу клеїти пелюстки, зміщуючи кожен ряд до центру приблизно на 2 мм.

Робимо серединку хризантеми.
З вати скручуємо кульку, обгортаємо стрічкою, внизу перев'язуємо ниткою. Зайву тканину обрізаємо ножицями. Вийшла намистинка.


Тепер цю намистину обклеюємо пелюстками в 3-5 рядів. Кожен ряд зміщуємо на 1-2 мм, формуючи таким чином серединку.

Виготовлену серединку знизу обрізаємо, аби вона вписалась по центру нашої квітки. Термопістолетом вклеюємо всередину хризантеми. Квітка готова.

Залишилося вирізати із зеленої стрічки листки. Зробити на них прожилки, загорнувши складки, і закріпити ці складки клеєм чи спаяти запальничкою.

Приклеюємо листки знизу до хризантеми. Вийшла чудова квітка, як жива. Творіть. Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар