середу, 3 грудня 2014 р.

Овечка, вівця - символ насупного року. М'яка іграшка.

Уже грудень, а отже, саме час готувати подарунки до Нового року. А найкращим  подарунком є символ наступного року - вівця. М'яка іграшка овечка, зроблена своїми руками, стане чи не наймилішим подарунком для ваших близьких і рідних. Тож вибираємо із усього розмаїття овечок саме ту, яка нам найбільш до вподоби й на виготовлення якої у нас вистачить хисту, і починаємо майструвати подарунки своїм близьким і знайомим.
Овечки бувають  різні. Мені до вподоби ось ця вівця.
    Голова пришивається прямо до тулуба (на схемі тулуб поданий вверх ногами для економії місця), пінетки - два кола з тканини, що збираються на нитку і стягуються, а потім пришиваються до ноги, вуха із двох різновидів тканини, волосся  - із пришитої\приваляної пряжі. 
 
Як на мене, найлегше пошити ось таку вівцю:



Мордочку розмальовуємо фарбами для тканини або ж акриловими. Можна вишити нитками і одягнути у в'язаний\пошитий одяг.
Цей баранчик теж нескладно пошити.



Неважко пошити і таку сувенірну овечку, яка  може бути й м'якою іграшкою на новорічній ялинці. Ніжки й ручки у неї з мотузок, що пропущені крізь тулуб. На кінцях мотузок пришиваються ратиці з тканини.

 Цю овечку можна пошити із будь-якої тканини. Іграшка за формою подібна до ваньки-встаньки. При набиванні вівці на дно кладемо гранули, аби іграшка  набула стійкості.

 Для виготовлення овечки Нелл потрібні штучне хутро , фліс\велюр\плюш для голови та ніг. На пошиття витратимо не більше години, а результату порадіють усі . Овечка Нелл весела, дуже позитивна, яскрава.
Ноги краще вшивати між деталями тулуба, Голову прикрашаємо вишивкою, аплікацією чи розфарбовуємо акриловими фарбами.
Овечка Прима - забавна мила іграшка, шиється із  хутра і флісу. Також можна використовувати махрову тканину, плюш, мохер. Тулуб, голову і ратиці кроїмо із хутра, а інші деталі - з тканини.  Мордочку вишиваємо чи розмальовуємо контуром для тканини, можна використати акрилові фарби. На руках зав'язуємо вузлики, на ногах пришиваємо ратиці. Внутрішня частина вух - із тканини, зовнішня - із хутра.



 Для упертюха Вілла потрібні мохер і фліс. З мохера шиємо тулуб, всі інші деталі - із флісу. Руки і ноги зроблені із мотузок, пропущених крізь тулуб. Із флісу можна зробити рукавички і закріпити на мотузках, як на фото.

Овечка-торбинка. Тулуб, живіт, ноги, хвіст, зовнішня поверхня вух, середина голови і голова загалом кроїться із хутра. Щічки, мордочка, ступні, внутрішня поверхня вух - із тканини в тон хутра. Підкладка вшивається разом із блискавкою до верхньої частини тулуба. Там же вшиваються і ручки до сумки. Можна зробити довгий ремінець, аби торбинку можна було носити на плечі.
Для баранчика Пашки потрібні фліс і короткошерстне хутро для голови і ніг, а також довгошерстне хутро для тулуба і хвоста. Язик і зуби зроблені із флісу червоного і білого кольорів, деталі вшиваються між вехньою і нижньою частинами голови.
Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар