суботу, 3 січня 2015 р.

Баранчик. М'яка іграшка

 


2015-й починаємо із цьогорічного символа з роду Овнів. Представляємо не синього дерев'яного, а м'якого чорного, впертого і швидкого баранчика Павлика. Зробленого із синтетичного каракулевого хутра і чорного сукна, для наповнення використано синтепон, а для ріжок дріт та чорні вовняні нитки. Очі вирізаємо із білого сукна/войлока, або ж формуємо із полімерної глини.




Отже, за поданими викрійками вирізаємо всі деталі для пошиття іграшки.
 
   Із каракуля зшиваємо тулуб, набиваємо синтепоном. Попередньо на позначених місцях викрійки тулуба вирізаємо отвори і протягуємо смужку шкіри. Це передні ніжки баранчика. Задні ніжки - смужки шкіри - протягуємо, коли зшиваємо деталі тулуба.
Голову робимо із сукна чи войлока. Спочатку оформлюємо писок баранчику: червоними і жовтими нитками вишиваємо йому носик, ніздрі, ротик. Вирізаємо із сукна вуха. Тепер зшиваємо передню і задню частину голови, не забуваємо при цьому в потрібному місці вставити і пришити вуха. Зверху голови залишаємо отвір, через який голову вивертаємо на лицьовий бік. Набиваємо синтепоном, в отвір вставляємо шнурок, за який можна чіпляти іграшку, і ріжки, акуратно зшиваємо.  Ріжки робимо з дроту, на який намотуємо чорні вовняні нитки, закріплюємо клеєм. Закручуємо ріжки, як у баранчика.

Вирізаємо за викрійками ратиці з хутра чи сукна і термопістолетом клеїмо до ніжок. Залишилося із полімерної глини (чи клею ПВА, змішаного з борошном чи крохмалом) зробити очі баранчику і приклеїти до мордочки. Зіниці малюємо чи приклеюємо із частинки графіту (серединки, якою малюємо) простого олівця. Очі рекомендую покрити лаком для нігтів без кольору. Все - баранчика Павлика додаємо до нашої колекції новорічних іграшок.

Усім натхнення! Радісних свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар