пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Мишеня, в'язане гачком. МК


 Сьогодні в’яжемо мишеня. Потрібні гачок і сірі нитки будь-якої  якості. Починаємо із тулуба.

   Залишаємо кінець нитки довжиною 25 см і починаємо в’язати ланцюжок із 4 повітряних петель, замикаємо  у кільце.  Далі в’яжемо 3 петлі підйому, 5 стовпчиків із одним накидом по колу.

   У другому ряду збільшуємо кількість стовпчиків до 16. Третій ряд також 16 стовпчиків із накидом. У четвертому ряду збільшуємо кількість петель, провязуючи на основі петель попереднього ряду послідовно то 1, то  2 стовпчики з накидом. Так само збільшуємо кількість петель і в п’ятому ряду. Потім в’яжемо три ряди, не збільшуючи кількість петель.
   Після цього здійснюємо убавляння петель по  схемі: 2 стовпчики з накидом, 1 петлю попереднього ряду пропускаємо, 2 стовпчики з накидом, 1 петлю пропускаємо – і  так до кінця ряду. Наступні ряди в’яжемо так само, весь час зменшуючи кількість петель, поки їх не залишиться 5.
   Через маленький отвір, що залишився, наповнюємо іграшку синтепоном. В’яжемо ще один ряд стовпчиків із накидом, а потім протягуємо нитку через петлі, що залишилися, і стягнувши їх, обриваємо нитку. Кінець нитки ховаємо всередині зв’язаного носика мишеняти.
   Тепер беремося за нитку, що залишили на початку в’язання: зв’яжемо ланцюжок із повітряних петель – наскільки вистачить нитки – це хвостик мишеняти.
   В’яжемо вуха: ланцюжок із трьох повітряних петель замикаємо в кільце, а потім по колу в’яжемо 10 стовпчиків із накидом, з’єднуємо ланцюжок підйому і останній стовпчик, прив’язуємо вушка до вузької частини тулуба, відступивши від кінчика 2-3 см.

   Пришиваємо очі  з двох чорних намистин, а також одну намистину на кінчик носика, крім того,  із чорних тонких ниток  робимо вусики мишеняти. Іграшка готова.
Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар