суботу, 30 травня 2015 р.

Майстер-клас: троянда з атласної стрічки

Ще один майстер-клас троянди зі стрічок

Необхідні матеріали та інструменти:
 - Стрічка атласна шириною 2,5 см, довжиною приблизно 180 см (якщо троянду хочете зробити двокольорову, візьміть приблизно 125 см основного кольору, і 60 см додаткового);
- Клейовий пістолет;
- Паяльник;
- Лінійка;
- Свічка, сірники або запальничка.
Етапи роботи:

Квітка
1. Нарізаємо стрічку на відрізки 5,5 см. Відрізів має бути 24 шт. Якщо робити троянду із двох кольорів, то основного кольору - 19 відрізків, додаткового - 5. Всі шматочки обплавляємо над свічкою (запальничкою) з обох кінців.
2. Загинаємо з обох сторін кінчик стрічки (фото 2), і сплавлюємо по нижньому краю, або паяльником, або над свічкою. Проробляємо те ж саме з іншими шматочками.
3. Беремо 2 готові пелюстки, промазуємо нижній край гарячим клеєм (фото 3). Накладаємо пелюстки одну на одну, як показано на 4-му фото, і скручуємо в трубочку, починаючи з лівого боку. Повинен вийти маленький бутончик, як на 5-му фото.
4. Продовжуємо приклеювати пелюстки, спочатку одну навпроти одної - фото 6,7,8, потім по колу навхрест. Починаємо з використання основного кольору, а наприкінці приклеюємо 5 пелюсток додаткового кольору. Перед тим як приклеїти пелюстку, прикладіть її, аби  визначити, в якому місці вона  виглядатиме краще.
Листочки
5. Нарізаємо стрічку на 4 відрізки по 10 см.
6. Складаємо відрізок навпіл, лицьовою стороною всередину. Ставимо лінійку на складену стрічку як показано на 10-му фото, тобто від вільного кута, по діагоналі до згину, не доходячи до кінця 5-6 мм. Міцно притискаючи лінійку, акуратно проводимо паяльником по лінії, тим самим сплавляємо стрічку. В результаті у нас виходить два шматочки - 11,12 фото.
7. Великий шматочок просто вивертаємо, і у нас вже готовий перший листочок - фото 13. Другий шматочок треба запаяти паяльником по короткому краю - фото 14, і вивернути - фото 15. Теж саме робимо з іншими трьома відрізками - фото 16. У нас вийде 4 великих і 4 маленьких листочків .

8. Далі приклеюємо листочки до низу квітки за допомогою клейового пістолета. Знову таки перед тим, як приклеїти, прикладаємо листочок і вибирає найбільш підходяще місце для нього. Готово! Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар