середу, 24 червня 2015 р.

Їжачок в тумані

 
Їжачок у тумані - милий мультяшний герой -сплетений гачком. Тулуб в'яжемо  спочатку вовняними нитками по колу стовпчиками без накидів, рівномірно збільшуючи в кожному колі кількіксть петель. В'яжемо коло до потрібної величини, тобто це розмір нашої майбутньої іграшки. Тепер міняємо нитку на "травку" і  кожне коло плетемо також стовпчиками без накидів, зменшуючи рівномірно кількість петель. У процесі в'язання заповнюємо тулуб наповнювачем. 

Заради простоти за таким же принципом плетемо і голову їжачка. Для формування голови після набивання її наповнювачем голкою з ниткою у тон в'язаного полотна зшиваємо внизу мордочки коло, роблячи її конічної форми. Потім чорними нитками вишиваємо носик і очі. Очі можна зробити із полімерної глини, чи гудзиків, чи пришити спеціальні очі для саморобних іграшок.
Пришиваємо голову до тулуба. Позначаємо булавками місця рук і плетемо їх стовпчиками без накидів. Можна в'язати руки плоскими чи  по колу видовженої форми, а потім набиваємо їх наповнювачем - значення не має, оскільки руки ми прикриваємо вузликом, який  робимо з бавовняної тканини. Усередину вузлика теж вкладаємо наповнювач, аби він не був плоский. Тепер беремо черевички від іграшки з Кіндер-сюрпризу чи ляльки і приклеюємо термопістолетом до тулуба. Їжачок готовий до мандрів у тумані. Усім натхнення!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар