неділю, 29 листопада 2015 р.

Джинсова квітка

     
    Джинсовий одяг посідає не останнє місце у модному жіночому гардеробі, а останнім часом все частіше використовується не як повсякденний, а як  святковий наряд.
     Оновити свій звичний джинсовий стиль можна ексклюзивною прикрасою, зробленою      своїми руками, -  квіткою.
             Для виготовлення квітки нам потрібні:
  • Шматочки джинсової тканини (можна різних відтінків)
  • Комплект джинсової фурнітури (пістони, заклепки)
  • Ножиці
  • ПВА чи гарячий клей.

     Хоча джинсова тканина досить щільна, але для того щоб вона краще формувалась гарячими інструментами, обробляємо її крохмальним чи желатиновим розчином (я використовую водний розчин ПВА).

      Вирізаємо деталі квітки: 10 пелюсток, 4 тонкі смужки для тичинок, округла основа квітки,  видовжені листочки і стебла (за бажанням). Пелюстки кроїмо різні: розмір і форму диктує лише ваш смак, трохи недбалості у виконанні  не завадить, тільки піде на користь.
     
 По краям пелюсток, де це можливо, висмикуємо нитки, щоб вийшла бахрома.
      Формуємо пелюстки (крім однієї, яка буде утворювати центр квітки) гарячим двожильним ножем (я використовую звичайний тупий ніж): з вивороту – від краю до основи, аби вигнути пелюстку, а з лицьового боку – у протилежному напрямі, щоб надати їй випуклої форми.
      Прикрашаємо пелюстки фурнітурою. Кріпимо 1-2 металічні заклепки на випуклі пелюстки. Із останньої, залишеної плоскою, пелюстки формуємо серединку квітки. Скручуємо її трубкою і протягуємо у великий пістон, який входить у комплект джинсової фурнітури.
      Низ виготовленої  квіткової серединки вирівнюємо, обрізаємо ножицями нерівний край.
      Аби закріпити серединку на основі квітки, розрізаємо її кінчик (під пістоном) на 3-4 частини і добре змащуємо клеєм ПВА (простіше використати термоклей).
      Клеїмо серединку і 5 зовнішніх пелюсток до основи квітки.
      Виготовляємо тичинки: приготовлені тонкі смужки джинсової тканини складаємо вздовж навпіл ( можна закріпити гарячою праскою). Тепер протягуємо їх у маленькі пістони. Клеїмо тичинки до основи квітки.
     Наступний внутрішній ряд пелюсток клеїмо так, щоб вони містилися між пелюстками зовнішнього ряду.
     Таким чином можна зробити ще одну квітку, додавши листочок, і обєднати дві квітки у композицію із стеблом і листками різної форми, попередньо оброблені гарячим ножем.

    Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар