пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Вінок з опалого листя

   
  Зробимо чудовий вінок на вхідні двері з осіннього листя. Просто, гарно, легко.  При цьому заощаджуємо гроші і не шукаємо місця для його зберігання, просто коли прийде час – без жалю викидаємо, а на наступний рік робимо новий вінок.

   На прогулянці збираємо букети з опалого листя. Такі букети довго не зберігаються, листя темніє і скручується. Можна зберегти осіннє листя, розкладаючи його в книжках між аркушами, але щоб так висушити листя, потрібно чекати  декілька тижнів. Є набагато легший спосіб висушування листя,  і при цьому збережеться його колір насиченим і яскравим. І це зовсім безкоштовно. Для цього потрібні лише мікрохвильова піч і праска.
   Отже, передусім треба відібрати опале листя без пошкоджень.Потім декілька секунд тримаємо листя в мікрохвильовій печі. Більшість води з листя випарується. Тепер беремо гарячу праску і прасуємо листя.  Випаровуються залишки води і листя стає  плоским і сухим, зберігаючи при цьому свій привабливий осінній колір.
   Робимо з цього листя вінок на вхідні двері. Це ідеальна прикраса, до того ж безкоштовна.  Для вінка нам потрібно приготувати сухе листя – 60-70 листків; круг із картону: стиплер і скоби; клей чи клейовий пістолет; шпагат; пергаментний папір.
   Беремо 5-6 листків, кладемо між двома аркушами пергаментного паперу і в мікрохвильову піч на 10-30 секунд, один раз перевертаємо листя. Сохне доти, поки листя стане сухим, але не крихким. Далі з допомогою гарячої праски пресуємо листя, поки воно не стане плоским. Можна прасувати листя, залишаючи його між аркушами пергаментного паперу.  А можна папір не використовувати.
   Тепер беремо круг з картону і починаємо зверху, справа від центру кріпити листя. Беремо декілька пресованих листків, збираємо у купу і стиплером кріпимо на картон. Поміщаємо скріпку трохи вище стебла.  Наступною  купкою листя прикриваємо скріпку попереднього прикріпленого букету листя.  Закриваємо листям правий бік  картону, потім переходимо на лівий бік, теж починаємо кріпити листя зверху і донизу. Гарячим клеєм прикріплюємо декілька листочків у місцях стику двох дуг  прикріпленого листя на картоні – правої і лівої. Можна також приклеїти  листя у місцях, де його здається недостатньо. 
   Для того щоб повісити вінок, клеїмо з вивороту петлю із шпагату.
        Вішаємо на вхідні двері. 
 
   Такий вінок також може бути окрасою святкового столу.

   Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар