понеділок, 17 грудня 2012 р.

Скринька для дрібничок

Якось на очі мені потрапила картонна коробка з-під зефіру. Оскільки вона була досить привабливої форми, то  вирішила з неї зробити скриньку для різних дрібниок, а можливо, для зберігання квитанцій, паперів тощо.
Отже, берем коробку і для її укріплення змащуємо дуже рідким розчином шпаклівки, одночасно замазуючи всі шпаринки. Даємо висохнути, якщо необхідно, повторюємо цю ж процедуру вдруге.
 

Після висихання коробки, можемо виконувати основну роботу - декорувати скриньку яєчними шкаралупами. Змащуємо поверхню клеєм ПВА і акуратно притискаємо шкаралупами до поверхні якомога ближче одна до одної. Цей процес дуже захопливий, але тривалий. Приклеювати шкаралупами треба поступово: спочатку один бік, а потім після висихання переходимо до іншого  - і так поки не обклеїмо всю скриньку. Знову залишаємо виріб сохнути. А потім наклеєні шкаралупами ще раз покриваємо клеєм, аби шкаралупами краще приклеїлися і клей проник у всі шпаринки. Відставляємо скриньку сохнути.
   Після цього фарбуємо акриловими фарбами, наносимо 2-3 шари. Після висихання можемо приступати до останнього етапу - декупажу скриньки. Беремо серветку з потрібним нам малюнком, руками відриваємо малюнок від серветки (не рекомендують вирізати малюнок ножицями, оскільки в цьому випадку перехід між малюнком і основним фоном виробу буде різким). Клеїмо малюнок на скриньку, притиснувши його до поверхні, а поверх малюнка обережно пензликом наносимо клей. Після висихання скриньку покриваємо 2-3 шарами лаку. Рекомендовано використовувати акриловий лак, але можна брати будь-який. Після того, як лак висохне, виріб готовий.

Немає коментарів:

Дописати коментар