середу, 3 квітня 2013 р.

Троянда із синтетичного шовку


Спочатку підготуємося до роботи. Знайдемо шматок синтетичного шовку 50 на 50 см. Я використала свою кофтину із синтетичного шовку (made in China). Шматок зеленого шоку, а ще треба й тичинки, хоча я знову обійшлася без них, оскільки серединки в квітці не видно, тому можна робити троянду й без тичинок. Із інструментів знадобляться ножиці, термопістолет, голка з нитков в колір з тканиною, запальничка,  а також основа для брошки чи заколки для волосся.
Насамперед робимо три викройки пелюсток. Найбільша пелюстка має вписатися в квадрат з стороною 5-6 см. Ще робимо викройки пелюсток, що вписуються у квадрат 5,5 – 5 см, а також – 4,5 – 4 см. З кожної викройки робимо 6 пелюсток. Отже, у нас має бути 6 пелюсток великих, 6 – середніх і 6 найменших пелюсток. Запальничкою обпалюємо краї пелюсток. При цьому  пелюстки набувають опуклих форм, як у справжніх троянд.
Тепер беремо 6 найбільших пелюсток і зшиваємо їх по колу, трохи накладаючи пелюстки одна на одну. Так само зшиваємо 6 середніх і 6 найменших пелюсток.

У коло з шести найбільших пелюсток вкладаємо зшиті середні пелюстки, трохи стягуємо їх і всередину вкладаємо зшиті по колу найменші пелюстки, у центр квітки вставляємо тичинки (якщо вони у вас є ) і закріплюємо квітку нитками з допомогою голки.


Із зеленого шовку за  викройками робимо декілька листочків, які потім також обпалюємо запальничкою. Пришиваємо до троянди листочки (я використала готові листочки із куплених  синтетичних квітів).
Готову троянду приклеюємо термопістолетом  до основи брошки чи заколки для волосся. Вийшов чудовий аксесуар для нашого гардеробу. Усім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар