середу, 18 вересня 2013 р.

Соняшник зі шкіри

Соняшник зі шкіри  робити не дуже складно. Ніякі особливі інструменти не потрібні, тільки шкіра, тонкий дріт і намистинки та бісер.

Починаємо з того, що робимо викройки пелюсток квітки, листя і серединки - кружка відповідного діаметру.
Переносимо викройки на шкіру (для пелюсток бажано взяти шкіру жовтого кольору, інакше пелюстки треба фарбувати). Вирізаємо 18 пелюсток соняшнику і 2 листки, а також диск, на який клеїтимемо пелюстки по колу, диск, котрий наклеїмо поверх пелюсток, чашелистик, яким з вивороту закриватимемо всі недоліки нашої роботи.
Вирізані пелюстки і лиски зі шкіри замочуємо в розчині на 15 хвилин (1 стакан теплої води змішуємо з 1-1,5 столовою ложкою клею ПВА). Виймаємо, скручуємо в спіраль і відкладаємо сохнути.

Коли пелюстки висохнуть,але не пересушуємо їх, розкручуємо деталі квітки і руками надаємо їм відповідної форми, коли вони ще трохи вологі. Тепер фарбуємо пелюстки акриловими фарбами в жовтий колір, а листки в темно-зелений.
До листків з вивороту наклеюємо дріт, поверх якого клеїмо клаптик шкіри, під яким ховаємо дріт.
Або ж можемо всередину листка швейною машинкою вшити дріт, а вже потім цей листок з дротом замочити в розчині клею, скрутити у спіраль, висушити, надати йому відповідної форми, приклеїти з вивороту до квітки соняшнику.
Беремо срединку - кружок у колір квітки і термопістолетом у 2 ряди клеїмо на нього пелюстки.
 Зверху на пелюстки наклеїти ще один диск зі шкіри (можна взяти кружок з картону чи пластику і обтягнути його тканиною жовтого кольору). Заповнюємо цей диск клеєм, на який клеїмо намистинки різних розмірів, жовтого, золотистого, зеленого кольру, які імітуватимуть зернятка. Можна намистинки нанизати на нитки, а потім наклеїти їх всередину квітки (як на фото). З вивороту клеїмо чашелистик такий, як на фото. Квітка соняшника готова, залишилося приклеїти    квітку сонця до основи для брошки чи заколки. Краса!
Усім натхнення!

Яндекс.Метрика

Немає коментарів:

Дописати коментар