вівторок, 4 березня 2014 р.

Хризантема з тканини

Хоча "уж давно отцвели хризантемы в саду", але цю квітку - символ Японії - хочеться бачити у будь-яку пору року і як же не зробити її своїми руками, аби мати такий прекрасний аксесуар у власному гардеробі. Є декілька способів виготовлення хризантеми з тканини. Розглянемо найпростіший, який не потребує спеціальних інструментів, хіба що щипці для волосся.
Для хризантеми підійде будь-яка тонка тканина. Попередньо, аби квітка тримала форму, тканину треба "нажелатинити", тобто замочити в розчині желатину, а потім висушити.
 Потім, використовуючи лекала, вирізаємо з тканини п'ятипалі пелюстки  чотирьох розмірів. 10 шт. - найменших і всіх інших по 15 шт.
Тепер нагріваємо плойку і закручуємо найменші пелюстки ( всі зубчики) в один бік.
У всіх інших пелюстках закручуємо 1-й, 3-й, 5-й зубчики в один бік, а 2-й і 4-й зубчики пелюстки  - у інший бік, тобто закручуємо зубчики  пелюстки у різні сторони.
Тепер беремо ватну палочку.
На ватну паличку починаємо клеїти пелюстки, спочатку найменші, а потім всі інші.
Вирізаємо зелені листочки, підклеюємо -   квітка готова.
 Така хризантема - чудова прикраса до сукні, шляпки, у волосся. Творіть.

P. S.  І трохи коментарів до подій у країні. По-перше, хочеться миру. По-друге, треба готуватися до війни. По-третє, фактично щось подібне до війни, поки що без баталій,  маємо у Криму. По-четверте, сили не рівні, але в українців непереможна сила духу і бажання захищати свою Вітчизну. По-п'яте, нам потрібна допомога всього світу і не лише на словах, інакше, якщо великий братній народ покарає українців за непокору і нав'яже нам "тайожний союз", "водрузів", повернувши на штиках, тирана й злочинця на трон в Україні, то в безпеці вже не почуватиметься ні одна країна у світі. По-шосте, особисто в мене щодо Криму дуже суперечливі почуття. Не хочу, щоб Крим перетворився на Абхазію, щоб став російським, а з іншого боку, спостерігаючи, як окупантів радо зустрічає населення, хочеться подарувати їм таку "насолоду". А ще повезти їх на екскурсію в Абхазію та Чечню. Хай насолоджуються. Це мої почуття і бажання, а політики мають мати тверезий розум і зважені вчинки. Дай Боже нам всім вийти з цієї війни з найменшими втратами.  Ми переможемо, ми побудуємо квітучу Україну! Стоїмо! За нашу і вашу свободу! Усім натхнення!








  • Події на Грушевського. Ніби недавно, проте вже історія. Київ, січень 2014 р. 

Немає коментарів:

Дописати коментар