понеділок, 15 вересня 2014 р.

Мої квіти сакури з тканини

 

 Усе ж таки наважилась і змайструвала й собі квіти сакури з тканини. Цей букет робився довгенько, але результатом задоволена. Як на мене, квіти вийшли дивовижні. Якщо розібратися в майстер-класі з виготовлення гілочки сакури, то створювати ці квіти й не складно, але робота у мене чомусь просувалась зі скрипом. Отже, все по-порядку.



Для квітів взяла білу віскозну тканину. За лекалами виготовила п'ятипелюсткові віночки трьох розмірів, діаметром 5,6 см, 5 см, 4,5 см. По три віночки великого і середнього розміру й два віночки найменшого розміру на кожну квітку. Ножицями вирізаємо віночки, потім фарбуємо рожевою фарбою: пензлик опускаємо у воду, потім у фарбу для тканин і фарбуємо віночки. Насиченість кольру квітки коригуємо за допомогою води. Якщо на віночку надто багато фарби, то зайву фарбу змиваємо пензликом, змоченим водою. Пофарбовані віночки залишаємо сохнути на якійсь гладенькій поверхні (на кахлі). Час від часу перевертаємо віночки, аби вони не прилипли до поверхні, на якій підсихають.

Після того, як віночки висохнуть, просочуємо їх водним розчином клею ПВА і знову залишаємо сохнути, а тим часом робимо тичинки з бавовняних ниток №40, клею, манки, пофарбованої у жовтий колір. Робимо це так, як подано у майстер-класі. Спеціальних інструментів у мене немає, а тому робила це дещо по-іншому: Розміщувала віночки на мішечку, наповненому сіллю (піском), і серединку кожного віночка продавлювала заокругленим кінцем ручки, потім руками розтягувала краї кожної пелюстки віночка від середини до країв, аби квітка набралала природньої форми.

 А тепер можна і збирати квітку сакури. Беремо пучок виготовлених тичинок, зв'язуємо їх ниткою. Розрізаємо два найменші віночки і нанизуємо їх на тичинки, приклеюємо клеєм ПВА. Потім так само приклеюємо три середні й три великі віночки. Таким чином формуємо квітку сакури. Потім беремо вату і наклеюємо під квіткою на нитках від тичинок невелике потовщення. Робимо це теж з допомогою клею ПВА. Коли клей висохне, клеїмо на це потовщення чашелистик, виготовлений із зеленої тканини. Для бутона квітки робимо кульку з вати, яку обгортаємо диском з рожевої тканини, змащеної клеєм, внизу перев'язуємо ниткою. Знизу також робимо потовщення з вати, на яке наклеюємо зелений чашелистик.

 Коли квіти висохнуть, робимо букет, наклеюючи квіти термопістолетом на основу для брошки чи заколки для волосся.Квіти сакури готові.

Творімо. Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар