суботу, 20 вересня 2014 р.

Кольє із залишків тканини


Елементарно,  граючись, можна зробити із залишків тканини аксесуар, який доповнюватиме образ і підкреслюватиме вашу неперевершеність і оригінальність. Для цього потрібні лише смужки з тканини, намистини чи бісер, стрічка і основа з тонкого фетру чи клеєвої тканини, на яку пришиватимемо виготовлені квіти.



Отже, беремо смужку тканини і перегортаємо вздовж (смужки  мають бути різної довжини, аби  квітки були різні за розміром). наприкінці смужки робимо вузол.

Тепер навколо вузла починаємо  закручувати  тканину, періодично перекручуючи її.

 Зроблену таким чином троянду з вивороту закріплюємо голкою з ниткою під колір виробу. Серединку квітки прикрашаємо намистинами чи бісером (пришиваємо голкою). Виготовлені троянди компонуємо і зшиваємо між собою, а потім пришиваємо чи клеїмо термопістолетом до основи, вирізаної з будь-якої жорсткої й водночас тонкої тканини.

До країв основи пришиваємо декоративну стрічку потрібної нам довжини. Замість стрічки можна використати ланцюжок з жовтого чи сріблястого матеріалу, підібравши його за товщиною. Зараз актуальні ланцюжки грубої фактури. Кольє зроблено. Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар