понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Кіт в'язаний спицями. М'яка іграшка



    Ще один майстер-клас в'язання кота спицями. Наш кіт Матроскін  виходить 40 см заввишки. Ноги, тіло і голова в'яжуться як одне ціле - суцільним полотном, 2 деталі  корпусу - передня і задня,з вухами, хвостом, прикріпленими окремо. 

    Матеріали – 50г основний колір (MC) - білий, Колір 1 (С1) - фіолетовий  50г, 
Колір 2 (С2) - зелений. Невелика кількість рожевого і чорного для вух, носа. Спиці -  1пара3.25 мм . Наповнювач, швейні нитки.
​​КОРПУС в’яжемо з НОГИ -  лапи, нитки MC (білий колір), набираємо 9 петель. 

   В’яжемо 2 ряди. Далі  збільшення: 1 петля наприкінці кожного ряду, тобто наприкінці кожного наступного рядка додаємо одну петлю,  до 15 петель.
  Рядок 8 –має вже 15 п.
 Рядки з 9 до 12 – в’яжемо без змін панчішною в'язкою. 
Рядок 13 - зміна нитки на С1, далі продовжувати смугами: 6 рядів С1 і 6 рядів С2, в'яжемо 54 рядків.   Маємо 7 смуг. Залишивши цю ногу на спиці, зв’яжемо так само 2-гу ногу. Потім в'яжемо  обидві ноги разом, щоб почати тіло  маємо 30 петель.  Продовжуємо в'язати  смугами.
   Детальне покрокове пояснення щодо в'язання спицями цього кота подається за певну винагороду в розділі - Майстер-класи .     

Схема в’язання мордочки кота
Внутрішні квадратики Х - білий колір
O - С1 
(фіолетовий колір нитки)
   
   

  Зшивання й набивання іграшки

   Зшиваємо корпус з голови. Починаємо зшивати з правого боку і по колу, використовуючи матрацний шов. З правого боку і по колу шиємо навколо всього кота, але залишаємо отвір з одного боку тулуба для набивання іграшки наповнювачем. Не намагайтеся занадто туго набити іграшку наповнювачем, смуги мають збігатися на задніх і передніх деталях іграшки. Спочатку заповнюємо ноги, тільки на ¾  їх обсягу, щоб кіт був достатньо гнучким, аби сидіти.  Прошиємо невеликими стібками  по першому рядку тіла, аби відокремити ноги від тулуба. Закінчуємо начинку інших частин тіла, набиваємо достатньо туго, особливо на шиї. і зашиваємо отвір на боці тіла, який залишили для набивання кота наповнювачем.

   
   Іграшка виходить дуже гарна, м'якенька. Замовляйте майстер-клас, аби зв'язати такого кота. Успіхів! І всім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар