вівторок, 30 травня 2017 р.

Декоративні сфери з лози та гілок

  


        При обрізанні декоративних чагарників, таких  як кизил, залишається багато  гілочок, які можна використати для виготовлення  красивих садових прикрас. З допомогою червоних та жовтих гілочок кизилу  створюємо  такі прикраси, як  гірлянди, віночки, букети, сфери або низьку  декоративну огорожу для  саду.
              Що нам потрібно?
                             Лоза
                             Кусачки
                             Дріт
                             Гілки кизилу (тут використовували червону і жовту гілочки  кизилу -  живці).


                                   Крок 1

          Сформувати міцну основу для нашої сфери з декількома виноградними гілками. Обрізати виноград і скрутити лозу в коло, що має розмір нашої сфери. Наша червона гілка  18 дюймів в діаметрі, і наша жовта гілочка має 12 дюймів в діаметрі.

                                  Крок 2
          
         Другу гілку лози  теж скручуємо в коло  того ж розміру, що і перше коло, і вставляємо одне коло в інше навхрест,  щоб сформувати сферу. У місцях перетину двох кіл скріплюємо їх дротом.

                                  Крок 3

          Додаємо довгу виноградну лозу, щоб створити круглу основу для нашої сфери. В процесі формування сфери вплітаємо жовту і червону гілочки кизилу.  Додаємо довільну кількість гілочок кизилу, заповнюючи  великі  зазори між лозою і ховаючи зразу ж кінці. Натискаємо злегка на кулю  долонями, аби  заокруглити форму, якщо це необхідно. Сфера з лози готова, тепер прикрашаємо нею сад чи будинок.

                            Поради щодо  обрізання рослин

          Наприкінці зими чи на початку весни, як правило, найкращий час, щоб обрізати дерева та кущі; рослини у цей час перебувають у  стані спокою. Навіть якщо ви не  збираєте гілки для проекту, обрізайте кущі щорічно, щоб зберегти їх здоровими.
         Обрізайте  мертві, хворі або пошкоджені стебла. Опустіть секатор у слабкий розчин відбілювача (розведіть трохи відбілювача в склянці води) після обрізання таких гілок, щоб запобігти поширенню захворювання на здорові гілки.
         Використовуйте правильні інструменти. Якщо гілка при  обрізанні заповнює щелепу  секатора, перейдіть на Lopper. Якщо гілка заповнює Lopper,  використовуйте замість цього невелику пилку.
                                     Усім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар