пʼятницю, 29 червня 2018 р.

Як зв'язати капелюх гачком? Проста схема.

  
     Капелюх - один з універсальних аксесуарів. Цей головний убір можна  зшити із тканини або зв'язати із пряжі. Останній варіант особливо підходить для спекотних літніх днів або відпустки. Літні капелюхи гачком може освоїти будь-яка рукодільниця, настільки вони прості у виготовленні. Як зв'язати капелюх гачком? Всі капелюхи гачком в'яжуться по одному і тому ж принципу.

    Для початку потрібно зняти свої мірки і продумати майбутню модель.


    Закріпити вимірювальну стрічку навколо голови. Вона повинна проходити через потилицю і середину лоба. Отримане число  і буде розміром  готового головного убору.

   В'язані капелюхи можуть бути абсолютно різними - з великими, маленькими полями, з ажурним або суцільним візерунком. Також варто звернути увагу на  пряжу. Найчастіше літні капелюхи гачком в'яжуть з бавовняних і лляних ниток. Вони відмінно тримають форму. До того ж їх легко крохмалити. Ця обробка дозволяє зробити краї більш жорсткими. Найкраще використовувати нитки середньої товщини. 

   Техніка в'язання капелюхів зводитися до того, що спочатку в'яжуть тулію. Для цього замикають повітряні петлі в кільце, а потім починають робити надбавки. Після рівномірного в'язання виходить дно, яке має краї, що закручуюються.  Після цього переходять до полів. Роблять надбавки і в'яжуть однакову кількість петель до потрібної ширини.

  Вам знадобиться:

 Вимірювальна стрічка
Нитки середньої товщини  
Гачок №3 (або будь-який інший, який підходить до пряжі.
 
     Інструкція виготовлення:

   Зв'яжіть 3 повітряні петлі і замкніть в коло напівстовпчиком. Пров'яжіть в кожну петлю по 2 стовпчики без накиду.

   2-ий ряд почніть з повітряної петлі підйому. Потім в кожен стовпчик попереднього ряду пров'яжіть за  схемою  2 петлі. Завершіть в'язання, з'єднавши початок і кінець напівстовпчиком. Цю дію слід повторити наприкінці кожного ряду.

    У 3-му ряду почніть повторення: 1 стовпчик без накиду в 1-у петлю, 2 стовпчики - у 2-у. Ряд починаємо з повітряної петлі, а закінчуємо з'єднувальним стовпчиком.

   4-ий ряд: 1-і 2 петлі - по одному стовпчику, а в 3-ю пров'язуємо 2 стовпчика без накиду. Роблячи додавання таким чином, зв'яжіть ще 10 рядів. У нас вийшло денце майбутнього капелюха. В його основі  є близько 68-70 петель.

    Далі в'яжемо тулію. Для цього виконуємо по 1 стовпчику в кожну петлю. Таким чином потрібно в'язати полотно до висоти 12 см. В останню петлю ряду пров'язуємо 2 стовпчика.

   Починайте робити прибавляння.

    У 1-у петлю пров'яжіть 2 стовпчики, наступну петлю пропустіть. В'яжіть полотно таким чином до 18 см (загальна висота від початку).

    Наступний ряд: 1 петля в 1-ий стовпчик, 2 петлі - в наступний. Повторюйте чергування до кінця ряду. Продовжіть в'язання капелюха, пров'язуючи по 1 стовпчику без накиду. В'яжіть таким чином до тих пір, поки поля капелюха не досягнуть потрібної ширини. Обріжте нитку і протягніть хвостик через петлю. Потім акуратно сховайте його.

                                       Усім натхнення 

Немає коментарів:

Дописати коментар