суботу, 12 квітня 2014 р.

Троянда із секретом як жива


Знайшла ще один майстер-клас з виготовлення дуже гарної троянди, як живої.
Зовнішній вигляд  троянди  багато в чому залежить від якості тканини,  з якої  роблять квітку.
Отже, на цей раз розглянемо майстер-клас з виготовлення троянди,  розрахований на тих, хто вже має в своєму розпорядженні бульки, просочену спеціальним розчином чи желатином тканину  (заводське або самостійне просочення) і має мінімальні базові навички фарбування та підбору  кольорів. Ця троянда має одну чарівну родзинку, яка й робить її одночасно і складною (поки не здогадаєшся, у чому секрет) і простою (коли вже знаєш розгадку) - ось про неї і йтиметься.
Тож приступимо.
1. Для початку потрібно зробити викройки. На фото подано 3 деталі - чорна - майбутньої квітки, білі - листки і підклейка для квітки.
2.Тканина повинна бути двосторонньою (наприклад,  туаль, джозетт, крепдешин тощо)
Вирізаємо підклейку, 9 (чи скільки хочете) листочків і 5 пар (або 10 штук) пелюсток, правильніше,віночків. (Не забуваємо про те, що всі деталі вирізаються по косій!). І цю деталь ми розташовуємо на тканині прямо (щоб кожна окремо взята пелюстка була під кутом 45 градусів.


3. Наступний важливий етап - фарбування. Тут необхідно пам'ятати, що жива  квітка не має абсолютно однотонних пелюсток. Тому всілякі різноманітні акценти зайвими не будуть - головне, щоб колірна гамма була гармонійною.

4. Після того, як пелюсточки просохли, потрібно їх скласти. Спочатку навпіл:
5. А потім ще раз навпіл

 Таким чином ми знаходимо серединку віночка. З 10-ти віночків у 4-х робимо посередині отвір шилом (ці віночки сформують серединку). Ось тут у нас є можливість сховати огріхи.  Якщо якийсь віночок погано пофарбувався або десь забруднився, то ми його  проколюємо. 
6. Коли всі віночки складені і потрібні проколоті, беремося за ножиці. По лініях згинів надрізаємо  пелюстки, не доходячи до центру приблизно 0.5 см з кожного боку:

7. Булькою 2,5 см обробляємо 4 проколотих віночка, як показано на фото:

8. Міняємо бульку на меншу - 1,5 см. Можна використовувати й інші розміри бульок - все залежить від розміру пелюсток. Чим менші пелюстки, тим дрібніший "калібр" інструмента.


Наступний крок -  обробка 6-ти непроколотих віночків.   Оброблятимемо ці пелюстки не цілком, а половинки: спочатку булимо  одну сторону пелюстки, потім перевертаємо віночок на виворіт і булимо іншу половинку пелюстки. Сусідні пелюстки обробляємо так само, тільки в дзеркальному відображенні.
9. Зверніть увагу на те, що "опуклості" і "вигнутості" пелюсток сусідять один з одним:




10. Тепер у нас є ось такі дві купки і їм чогось не вистачає:
11. А не вистачає їм обробки країв.  Беремо гарячий пінцет і проходимось їм по краям усіх пелюсток. У 4-х проколотих віночків обробляємо всі краї в одну сторону (від себе):

12. На "хвилястих" віночках краї загинаємо в різні сторони таким чином: одна пелюстка від себе, друга - до себе (точніше - перевертаємо, і теж від себе).

13. На паличку намотуємо ватну серединку. Звичайно, вона  може вийти різною, але намагайтеся, аби серединка за обсягом підходила до пелюстки.
14. Краще ватну серединку робити"з носиком", щоб було зручно садити найпершу пелюстку.


15. Другою  клеїмо протилежну пелюстку. За ними так само 3-ю і 4-у.

16. Вийшов симпатичний бутон. Якщо  на цьому зупинимося і приклеїмо підклейку та листя, то буде дуже мило.
 18. Тепер клеїмо 3-й віночок! Не забуваємо поглядати на наш бутон в профіль -серединка не повинна стирчати над бутоном,і не повинна бути сильно втопленою:


 19. Ось наш бутон став ще більш округлим:


20. Ну і останній  - 4-й віночок. Його  клеїмо трохи вільніше, ніж попередній. Для цього  промазуємо клеєм лише нижню третину віночка:

21. Ось що  повинно вийти (можна трохи вільніше, але щільніше не варто: 

22. А тепер той самий "секрет"  цього  МК.  По центру хвилястих віночків ставимо краплю клею і складаємо навпіл:



23. На середину отриманого  напіввіночка ставимо краплю клею,складаємо ще раз навпіл (з невеликим зсувом убік)і дивимося уважно на те, що у нас вийшло: всі наші закручені в різні сторони краї пелюсток тепер дивляться в одну сторону, а  сусідні опуклості стали протилежними.
24. Повертаємо нашу четвертинку таким чином, щоб "завивка" на пелюстках дивилася вниз (але якщо тканина дозволяє, то можна і поекспериментувати!) І промазуємо основу клеєм:

25. Приклеюємо:

26. І так всі 6 віночків:

27. Ось, власне, і все. Залишилося тільки приладнати листочки і підклейку:


Такі прекрасні троянди можна зробити своїми руками. Творіть!
P.S. В Україні нині дуже складна ситуація, але, гадаю, маємо всі труднощі пережити, аби лиш не виявилось, що всі ці жертви даремні. Простий народ зміг повстати проти тиранії та несправедливості, але, на жаль, народний лідер за ці революційні місяці так і не сформувався, який би зміг очолити подальші кроки щодо реформування країни. А ці нові, а насправді представники тієї системи, яку треба знищити, аби покінчити з корупційним олігархічно-комуністичним минулим, будуть знову замінювати справжні реформи косметичними напівмірами, аби зберегти свої позиції в цій трухлявій державі. Весь тягар як завжди покладуть на простий народ, який і так ледь виживає, і в результаті нічого в нас з ними не вийде. Тільки змістивши цей рептіліополітикум, можна щось змінити в  країні на краще. Без надії сподіваюсь. Маємо вистояти. За нашу і вашу свободу! Усім натхнення!









Весна. Київ. Майдан Незалежності. 6.04.2014.


Немає коментарів:

Дописати коментар