неділю, 20 квітня 2014 р.

Курча своїми руками (сухе валяння)

Оскільки сьогодні у нас світле свято  Великдень, то й майстер-клас, який я підібрала, дотичний до цього свята - це валяння великоднього курчати з шерсті. Майстер-клас для тих, хто  має вже розуміння про сухе валяння, а також інструменти для цього. А нам потрібні для роботи голки "зірочки" № 38 і № 40, а також зворотна голка № 40. Крім того, звичайно, шерсть для валяння жовтого і світло-коричневого (для лапок) кольорів,клей (краще "Момент- кристал"), дріт, ножиці, дві круглі намистинки чорного кольору, полімерна глина для дзьобу потрібного кольору або ж білого з додаванням масляної фарби, щітка для валяння і утримувач для голок, плоскогубці  та круглогубці, будь-який глянцевий лак.

1. Спочатку беремо жовту вовну  - круглий клубочок  і валяємо голову (можна не надто увалювати). Потім беремо у три рази більшу кількість вовни (можна трохи темнішого жовтого кольору) і формуємо з неї каплевидну форму тіла курчати. Приміряємо голову до тіла і, якщо вони підходять за розмірами, привалюємо голкою.



Тепер цю заготовку покриваємо яскраво-жовтою вовною і ущільнюємо.


Робимо лапки. Відрізаємо однакові шматки дроту і формуємо каркаси для лапок.



Клеєм покриваємо каркас лапок і обмотуємо  світло-коричневою вовною. Обмотавши лапки, покриваємо їх лаком, залишаємо сохнути.


Тим часом робимо дзьоб із полімерної глини і запікаємо в духовці. 
Звалюємо крильця.



 Повертаємося до лапок, трохи їх згинаємо.
 
На туловищі курчати робимо невеличкий отвір спицями чи ножицями, капаємо краплю клею на кінчик лапки і вставляємо у зроблений отвір. Тепер беремо трохи вовни, обгортаємо навколо лапки та звалюємо. Теж саме робимо і з іншою лапкою.




Готуємо місце для очей і дзьоба.
Привалюємо крильця

На місце очей вклеюємо чорні намистини. А з невеликого шматочка вовни робимо повіки.

Приклеюємо дзьоб. Знову  беремо невеличкий шматок вовни і привалюємо його навколо дзьоба,  робимо щічки.



Шліфуємо курча, зпушуємо зворотною голкою.




 Курча підстригаємо, але вовна має бути трохи настовбурченою, ніби пір'ячко. 

Вийшло таке валяне святкове курча з вовни. Усім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар