1. Спочатку беремо жовту вовну - круглий клубочок і валяємо голову (можна не надто увалювати). Потім беремо у три рази більшу кількість вовни (можна трохи темнішого жовтого кольору) і формуємо з неї каплевидну форму тіла курчати. Приміряємо голову до тіла і, якщо вони підходять за розмірами, привалюємо голкою.
Тепер цю заготовку покриваємо яскраво-жовтою вовною і ущільнюємо.
Робимо лапки. Відрізаємо однакові шматки дроту і формуємо каркаси для лапок.
Клеєм покриваємо каркас лапок і обмотуємо світло-коричневою вовною. Обмотавши лапки, покриваємо їх лаком, залишаємо сохнути.
Тим часом робимо дзьоб із полімерної глини і запікаємо в духовці.
Звалюємо крильця.
На туловищі курчати робимо невеличкий отвір спицями чи ножицями, капаємо краплю клею на кінчик лапки і вставляємо у зроблений отвір. Тепер беремо трохи вовни, обгортаємо навколо лапки та звалюємо. Теж саме робимо і з іншою лапкою.
Готуємо місце для очей і дзьоба.
Привалюємо крильця
На місце очей вклеюємо чорні намистини. А з невеликого шматочка вовни робимо повіки.
Приклеюємо дзьоб. Знову беремо невеличкий шматок вовни і привалюємо його навколо дзьоба, робимо щічки.
Шліфуємо курча, зпушуємо зворотною голкою.
Курча підстригаємо, але вовна має бути трохи настовбурченою, ніби пір'ячко.
Вийшло таке валяне святкове курча з вовни. Усім натхнення!
Немає коментарів:
Дописати коментар