неділю, 25 січня 2015 р.

Ще одна овечка. М'яка іграшка своїми руками

Зробила ще одну овечку. Цього разу для тулуба  тваринки використала синтетичне хутро, а ноги і голову зв'язала  гачком з напіввовняних ниток. Отже, для такої овечки потрібні: хутро, нитки, синтепон, спиці та гачок для в'язання.

За основу беремо викройку для виготовлення вівці.

Спочатку з хутра вирізаємо тулуб, зшиваємо, залишаємо не зашитими місця,куди будуть вшиватися потім ноги овечки. Тулуб набиваємо синтепоном і відкладаємо.  В'яжемо ноги для вівці за схемою в'язання шкарпеток, тобто вив'язуємо п'ятку, носок і т. д. Можна просто зшити із сукна за  поданою викройкою. Ніжки набиваємо синтепоном і пришиваємо до тулуба.

Тепер з вовняних ниток в'яжемо голову вівці. В'яжемо по колу петлями без накиду. Щоб виробу надати відповідної форми, характерної для мордочки овечки, вив'язане коло внизу зшиваємо і на цьому місці потім червоними нитками вишиваємо ротик тваринці, аби прикрити шов. Або ж маємо у кожному колі різко збільшувати кількість петель, щоб виходив капшук, що нагадує мордочку овечки. Вив'язавши мордочку,  починаємо у кожному колі зменшувати кількість петель, таким чином формуючи потиличну частину голови.  Залишаємо невеликий отвір, набиваємо голову синтепоном і закриваємо отвір петлями без накиду, які в'яжемо по колу. Гачком вив'язуємо петлями без накиду вуха іграшці, прикріпивши в певному місці нитку,  пров'язуємо перший ряд, робимо петлю повороту, в'яжемо другий ряд, зменшуючи по краях кількість петель, аби вийшло гостроверхе вухо.
Вишиваємо чорними нитками носик, червоними ротик тварині. Очі робимо з кульок,  для яких змішуємо клей ПВА з мукою чи крохмалом, а потім запікаємо зроблені очі в духовці. Приклеюємо до мордочки, акриловими фарбами малюємо зіниці.  В'яжемо спицями із синіх ниток шапку, пришиваємо до голови. Із жовтих ниток спицями в'яжемо шальку, вдягаємо тваринці на шию. Овечка готова. Усім натхнення!


Немає коментарів:

Дописати коментар