суботу, 13 серпня 2016 р.

Квітка-бант

   
Ну що ж, знову квітка. Цього разу розглянемо, як зробити квітку-бант, що актуально для мам дівчаток, а особливо напередодні 1 вересня, коли доцям вплітають у кіски великі-великі банти. Такі банти-квітки відтепер ви зможете зробити своїми руками.
   Отже, нам потрібні: синтетичний шовк чи органза (а можна і те й інше), ножиці, голка із ниткою, клеєвий пістолет (необов'язково).

   Креслимо на картоні лекало пелюстки - круг певного діаметру, при цьому враховуємо, що, перегорнувши і стягнувши  коло, матимемо розмір пелюстки майбутньої квітки. З допомогою лекала вирізаємо із шовку кола - десь 25 штук.  
   Перегортаємо кожне коло навпіл і стягуємо голкою із ниткою по краю. Це ми сформували пелюстки.

Тепер створюємо віночки квітки-банта.
  Перший віночок - на нитку нанизуємо 10 пелюсток і стягуємо так, щоб усередині кола залишився чималенький простір.

Для другого віночка нанизуємо 5 пелюсток і стягуємо так, щоб усередині кола залишився невеличкий простір.

   Для третього і четвертого віночка теж беремо по 5 пелюсток, але стягуємо у коло їх туго, аби усередині кола простору не лишилося.

   Тепер потрібно скласти віночки у квітку: на перший віночок із 10-ти пелюсток накладаємо і пришиваємо чи приклеюємо термопістолетом другий віночок із 5-ти пелюсток, а потім третій і четвертий.

Усередину квітки зверху для прикрашання можна помістити гарні намистини. Знизу  можна пришити листочки, як їх робити, ми вже розглядали.
Аби наша квітка стала бантом, пришиваємо/клеїмо її до зав'язки для волосся.

Квітка-бант готова.

Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар