Викройки для
клематиса робляться двох розмірів - пелюсткових віночків діаметром 14 см і 4
см. Великих шестипелюсткових віночків виготовляємо 3 шт. – один віночок із атласу
і два з органзи. Маленьких - 4-5 штук
кружочків вирізаємо або з атласу або з крепдешину – це серцевина квітки, їх
потрібно розрізати на 24-32 вузькі пелюстки.
Одинарним ножем
на твердій подушці (мішечок, наповнений піском) на лицьовому боці намалювати
(продавити) центральні прожилки на кожній великій пелюстці, а також на відстані 5-7 мм
від центральної прожилки навести
паралельно бокові прожилки. Прожилки можна продавити гарячою праскою.
З вивороту на
напівм’якій подушці (підкладка з гуми) гачком провести одним рухом між прожилками від краю до
центру.
Кінці атласних
пелюсток закрутити булькою 5 мм, поперемінно то з лиця, то з вивороту, плавно
надавлюючи булькою (можна підкрутити гарячою плойкою для волосся). Кінці пелюсток з органзи
розтягнути акуратно вручну.
Центр пелюсткових
віночків «забулити», надавлюючи булькою (нагрітою чайною ложкою) 15-20 мм по центру з лицьового боку на
м’якій подушці.
Можна по краях
пелюсток зробити кант з манки чи блискіток.
Маленькі
пелюсткові віночки обробити одинарним ножем на твердій подушці, продавлюючи
прожилки на кожній пелюстці, проводячи одним рухом від краю до центра. Або ж перегорнути кожну пелюстку і пропрасувати гарячою праскою, а потім руками розгорнути і витягнути пелюстки руками.
Центри
пелюсткових віночків «забулити» булькою 5 мм на напівм’якій подушці так, щоб у
перших двох віночків пелюстки замкнулися
в бутон, а в останнього віночка центр не булити.
Зробити ватний
кокон висотою 15 мм.
Перший віночок
міцно підклеюється до ватної основи.
Потім
підклеюються всі інші пелюсткові кружечки.
Можна кінчики
пелюсток виділити блискітками.
До серединки квітки приклеїти великі
пелюсткові віночки, починаючи з органзового, потім приклеїти атласний,
наступний знову органзовий віночок. Як
доповнення до квітки можна використати пір’я боа чи намистинки. Квітка готова. Дуже тендітна і гарна! Усім натхнення!
Немає коментарів:
Дописати коментар