вівторок, 19 травня 2015 р.

Сова із фетру. Майстер-клас

 

 І знову мої улюблені сови, цього разу із фетру.
   Отже, приступаємо!
   Матеріали:
фетр різних кольорів, невеликий клаптик тканини, клей текстильний, клей-гель «Момент», нитки ірис, очі для іграшок, шнур декоративний, ножиці звичайні та ножиці зигзаг, холлофайбер, гудзики для прикраси.
   Викрійка, висота  сов - 11см, ви можете змінити її на свій розсуд.

  Підбираємо бажане  сполучення кольорів фетру і вирізаємо  дві деталі тулуба, дві деталі крил, одну здвоєну деталь очей (ножицями зигзаг), дві деталі очей іншого кольору, невеликі трикутнички для вух та носа, а ще  - хвостик, а з тканини вирізаємо ножицями зигзаг детальку  черевця.
    За допомогою текстильного клею фіксуємо крила на задній деталі тулуба  таким чином, щоб при зшиванні двох частин тіла припуски крил опинилися всередині.
    Зі зворотного боку задньої частини приклеюємо хвостик. 
Також приклеюємо фетрові деталі на передню сторону тулуба.
Іграшкові оченята приклеюємо гелем "Момент" ("Секунда"). Деталь з тканини прикріплюємо до передньої частини, прошиваючи швом "вперед голку", прикрашаємо нашу сову гудзиком. Шнур для підвішування сови теж фіксуємо за допомогою текстильного клею.

 Вколюємо голку з ниткою в шнур, закріплюючи його,
потім складаємо задню і передню деталі сови один з одним, і прошиває іграшку по контуру швом "вперед голку", залишаючи отвір для набивання. 
   Нещільно набиваємо сову наповнювачем.

Завершуємо шов, закріплюємо його в районі шнура. От і все, сова готова! 

Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар