понеділок, 29 січня 2018 р.

В'язана гачком ялинка

      

   Для в'язання  ялинки  використовуємо візерунок  "Луска", поданий на схемі.  У Мережі багато варіантів схем та відео для даного візерунка. Що стосується цієї схеми, то ялинка в'яжеться знизу вгору, поворотними рядами. 


 У першому ряді  8 лусочок, потім 9, 10, а після цього кількість лусочок зменшується  - на 1 лусочку в кожному ряду.
  
   Рапорт складається із 6-ти петель. Тому для першого ряду набираємо петель  6х8 = 48 + одна петля повітряна. Отже,  ланцюжок має 49 петель.
   Перший ряд.   Першу галочку (два стовпчики з одним накидом в одну петлю основи) робимо в 7 петлю ланцюжка, потім в'яжемо повітряну петлю, потім у 10 петлю ланцюжка (через 2 петлі ланцюжка  від галочки) робимо стовпчик з 1 накидом, потім в'яжемо  повітряну петлю і в 13 петлю ланцюжка робимо другу галочку. І так до кінця ланцюжка. Має вийти 8 галочок.
   У другому ряду робимо лусочки: на правий стовпчик галочки в'яжемо 5 стовпчиків з накидом, потім в'яжемо повітряну петлю (або вплутуємо намистину), після цього в'яжемо на лівому стовпчику галочки ще 5 стовпчиків з накидом, прикріплюємо лусочку до стовпчика з 1 накидом сполучною петлею, потім в'яжемо другу лусочку на другій галочці  - і так до кінця ряду.

   У третьому ряду в'яжуться галочки для другого ряду лусочок. Галочки в'яжуться посередині лусочки з попереднього ряду - кількість лусочок   зменшується на 1 штуку.
                   
                                               Усім натхнення!                  

Немає коментарів:

Дописати коментар