неділю, 17 травня 2020 р.

Рюкзак гачком



   Потрібно 450 г пряжі (100% бавовна), гачок #1,5, картон 10х 27 см, 1 кнопка, 2 декоративні намистини, тканина для підкладки.

   Візерунок «зигзаг»:
1 ряд - стовпчики без накиду.
2 ряд - 3 стовпчики з накидом, повернутися на чотири петлі назад, накид, ввести гачок в задню дугу петлі попереднього ряду з лицьового боку, пров'язати четвертий стовпчик з накидом і т.д.
3 ряд - 1 стовпчик з накидом, ввести гачок під стовпчиком з накидом і пров'язати послідовно 3 стовпчики з накидом (перший стовпчик має бути поверх наступних трьох.)

  
  В'язання починаємо з денця.
    Набрати 36 повітряних петель і в'язати за схемою.
   Далі в'язати по колу. Наступний ряд перехідний – вязання переходить із горизонтальної площини у вертикальну і зміцнює денце по периметру: провязати 1 ряд стовпчиків без накиду, роблячи захоплення, обвиваючи стовпчик попереднього ряду (гачок вводиться з вивороту справа наліво, обвиваючи стовпчик попереднього ряду, підхоплюється нитка і витягується навиворіт, пров'язується стовпчик без накиду).
    Далі провязати 3 ряди стовпчиків без накиду  і 6 рядів візерунком "зигзаг" .Потім в'язати стовпчиками без накиду. На висоті 28 см пров'язати 6 рядів наступним чином:  1 ряд - стовпчики з накидом, 2 ряд - стовпчики без накиду і т.д.
Клапан. Зробіть викрійку клапана. В'язати по викрійці: 3 ряди - стовпчики без накиду, 4-ий ряд - стовпчики з накидом. Далі весь час повторювати 2-й ряд узору «зигзаг». Потім обв'язати клапан «раковим кроком».
Лямки. Зв'язати ланцюжок із 12 повітряних петель і в'язати стовпчиками без накиду стрічки довжиною 70 см (тут треба врахувати ваш зріст). Обв'язати "раковим кроком". Для укріплення лямок за схемою для вив'язування денця зв'язати два овали, тільки набрати 50 повітряних петель і пров'язати 6 рядів. Пришити овали до лямок так, щоб вони були в області плечей.
Пришити лямки до денця, так щоб вони проходили через все денце.
Шнурок. Зв'язати ланцюжок з повітряних петель довжиною 1 метр і провязати 1 ряд стовпчиків без накиду.

Ручка. Зв'язати ланцюжок із 12 повітряних петель, замкнути в коло і в'язати по колу стовпчиками без накиду. Довжина ручки 22 см.

Збирання. Вирізати з картону денце. Зшити підкладку, вкласти картонне денце і пришити підкладку, відступивши від верхнього краю 6 рядів. Скласти рюкзак навпіл, відзначити середину і пришити лямки до верхньої частини, відступивши від верхнього краю 6 рядів. Зверху нашити клапан і пришити ручку. Протягнути шнурок в четвертий ряд стовпчиків з накидом. Протягнути щнурок в декоративні намистини. Пришити кнопку для клапана. Рюкзак готовий.
        Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар