четвер, 31 грудня 2020 р.

Новорічна свічка-ялинка

 


    Для виготовлення свічки нам знадобляться:

- парафінові свічки, залишки свічок, різні недогарки, колір не має значення;

- восковий олівець зеленого кольору в якості барвника;

- нитка для гніту, можна використовувати  нитку муліне, скручену в кілька шарів або будь-яку щільну бавовняну нитку чи дістати гніт із свічки, яка піде на переплавку;

- ножиці, скотч, клей ПВА, кравецькі шпильки, пінцет;

- щільний журнальний лист паперу (обкладинка);

- 2 скляні банки;

- каструля з водою;

- дерев'яна паличка для розмішування:

- картон;

- декор (намистини, шишки).

    Складаємо всі свічки у скляну банку, ставимо її в каструлю із киплячою водою (водяна баня), і на повільному вогні розплавляємо всі свічки, періодично помішуючи суміш. Туди ж додаємо трохи (шматочок у пару сантиметрів) натертого на тертці воскового олівця зеленого кольору. Якщо такого олівця немає, то використовуємо харчовий барвник чи звичайну зелену гуаш.

   Беремо парафінові свічки, при цьому збираємо всі недогарки свічок, які є в будинку, колір не має значення.

Поки суміш плавиться, готуємо форму. Для цього скручуємо кульок із журнального паперу і скріплюємо його скотчем. Пропускаємо через отвір у конусі гніт наскрізь, закріплюємо його вузликом внизу, зверху кріпимо до палички, яку кладемо поперек банки, в яку ставимо зроблений з паперу конус.  На дно банки кладемо шматочок фольги, щоб розплавлений парафін не зіпсував банку. Виливаємо парафінову суміш у форму. Виливаємо обережно, оскільки на дні залишаться шматочки гніту, фарба і блискітки від старих свічок, які переплавляли. Залишаємо до повного застигання парафіну при кімнатній температурі.

   Коли парафін повністю застигне, знімаємо форму, якщо потрібно, підрівнюємо край ножем. Обрізаємо зайвий шматочок гніту.

Виходить парафіновий конус.

   Приступаємо до декорування. Для початку потрібно зробити підкладку з картону, вирізаємо коло діаметром трохи більшим, ніж основа нашої ялинки. Плавимо дно ялинки над вогнем і ставимо на підкладку, таким чином вона добре приклеїться.

   Тепер  декоруємо новорічну свічку - навколо ялинки кріпимо шишки шпильками або гарячим клеєм, дуже обережно, щоб не розплавити парафін на ялинці-свічці.

 Далі беремо намистини, затискаємо пінцетом, нагріваємо над вогнем і кріпимо довільно по всій свічці.

Виходить така красуня.

Ось і все, новорічна свічка "Ялинка" готова.

Веселих свят і всім натхнення!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар