неділю, 23 січня 2022 р.

Схеми сніжинок. Мобільна підвіска із сніжинок

 

    Вязані гачком сніжинки, взяті із просторів інтернет.

Після обробки всіх  сніжинок  робимо підвіску (мобільну), яку можна повісити над дверима, прикріпити до люстри.

  Для мобільної підвіски використовуємо обруч від старих п’ялець і обв'язуємо його гачком візерунком, що нагадує зірочки, товстою акриловою пряжею (100% акрил).  Прикріплюємо сніжинки до кільця на нитках  3-х рівнів.


        Сніжинки в’яжуться нитками по типу MAXI" або "Violet" (565 м в 100 г), можна із ниток Іриски, а також із пряжі Анна-16, COCO тощо. Чим ниточки тонші, тим витонченішими і мініатюрнішими вийдуть сніжинки. 

  

   Усі сніжинки  прості у виконанні. І вони невеликого розміру.

 Сніжинки обов'язково потрібно крохмалити та блокувати. Засіб для надання форми сніжинкам можна обрати будь-який. Це і крохмаль, і цукровий сироп, і желатин, і клей ПВА.

    Якщо використовувати  клей ПВА, то для того, щоб  сніжинки були білими, вибирайте свіжий білий клей ПВА для паперу та не вішайте сніжинки на сонці. Від сонячного проміння клей жовтіє. Розчин клею ПВА та води беремо у співвідношенні 1:1.

Тепер про те, як використовувати цукор. Робимо цукровий сироп так: на 30 мл води приблизно 10 столових ложок цукру.

  Якщо використовувати крохмаль, то беремо на склянку окропу приблизно десертну ложку з великою гіркою крохмалю (розвести трохи холодною водою). Перший раз – саджаємо на голочки сніжинки, надаємо їм красивої форми, залишаємо висихати, а потім  під гарячу праску з парою, після цього 2-й раз пензликом наносимо крохмаль, коли висохне, знову під праску. Жорсткість сніжинки тримається довго.

   Як бачите, в'язати гачком сніжинки не складно, тож можна кожному зробити гарну мобільну підвіску із сніжинок як зимовий декор для власної будівлі. 

                                             Усім натхнення!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар